Douane entrepot

Douane entrepot

Schreurs Ex-Tra transporteert goederen van haar opdrachtgevers van waar dan ook ter wereld naar Nederland. Hiervoor zijn wij AEO-gecertificeerd (Authorized Economic Operator), wat betekent dat wij globaal transporteren onder de hoogste kwaliteitsstandaarden. Dit doen wij zowel over zee (short sea en deep sea) als door de lucht, over de weg en over het spoor. Uiteraard staan wij klaar voor het gehele transport, dus ook vanaf de Havens van Rotterdam, Amsterdam, Moerdijk en Antwerpen naar ons magazijn in Venlo of Nettetal. Hier kunt u vervolgens naar wens gebruik maken van ons douane entrepot.

U hoeft voor de goederen geen invoerrechten en andere heffingen te betalen. Ook hoeft u zich niet te houden aan handelspolitieke maatregelen, voor zover deze niet verbieden dat de goederen het douanegebied binnenbrengen of uitgaan. Dit kan voor u economisch voordeel hebben. U kunt het douane-entrepot bijvoorbeeld ook gebruiken als distributiecentrum.

Douane- en entrepotactiviteiten

Een douane entrepot is bedoeld om uw goederen tijdelijk op te slaan of door te voeren naar het land van bestemming zonder betaling van invoerrechten en BTW. Wilt u gebruik maken van ons douane entrepot, dan nemen wij afhankelijk van uw instructies de goederen in opslag of transporteren wij ze naar de eindbestemming. Onze douane-experts nemen eventuele bijkomende douane-afhandelingen voor hun rekening. Zo streven wij ernaar u volledig te ontzorgen en uw goederen met een veilig gevoel bij ons achter te laten. Zijn uw goederen eenmaal bij ons in Venlo, dan zorgen wij voor de verdere behandeling. Hierbij kunt u denken aan het strippen en palletiseren van containers. Ook de nabehandeling van uw goederen voeren wij naar wens uit. Denkt u bijvoorbeeld aan sorteren, groupage, stickeren, bemonsteren en/of sealen.

Voordelen douane entrepot

Door gebruik te maken van ons douane entrepot in Venlo, hoeft u dus geen invoerrechten en BTW te betalen. Pas wanneer de goederen in het vrije verkeer van de Europese Unie worden gebracht, vindt er een afrekening van de invoerrechten en BTW plaats. Verlaten de goederen de EU, dan hoeft u zelfs helemaal geen invoerrechten en BTW te betalen. Dit is een groot voordeel. Het komt namelijk vaak voor dat u nog niet vooraf weet wat de eindbestemming is van de goederen. Bij opslag in ons douane entrepot hoeft het nog niet duidelijk te zijn wat de eindbestemming van de goederen is. Daarnaast is gebruik van ons douane entrepot ook interessant voor ondernemingen met een productieproces. Op voorhand weet u wellicht nog niet of de grondstoffen gebruikt worden voor productie in of buiten de EU. Met ons douane entrepot kunnen de goederen worden opgeslagen onder douanetoezicht. Als het productieproces dan daadwerkelijk van start gaat, worden de goederen in het vrije verkeer gebracht of kunnen ze onder actieve veredeling worden geplaatst.

 

Wij bieden

  • Opslag van uw goederen
  • Langetermijnopslag
  • Inzicht in uw actuele voorraad
  • Administratieve afhandeling
  • Professioneel team en 1 aanspreekpunt
  • ​Douane entrepot

Heeft u een zending
klaar staan?

Neem contact met ons op voor een eerlijke prijs.